Service

Eigenaar Dogs

Mijn naam is Simone Steehouwer Woon in Dirksland. Opgegroeid met huisdieren, thuis liepen altijd honden katten en pluimvee rond. Toen ik oud genoeg was nam ik de zorg voor de dieren van mijn ouders over omdat die veel aan het werk waren.

De liefde voor dieren heb ik al vanaf mijn jeugd.
Op het Groen college men diploma behaald.
Na mijn opleiding het avontuur opgezocht in defensie, dit heb ik inmiddels achter mij gelaten en vind nu de avontuur in mijn gezin en de vrijwillige Brandweer.
De liefde voor dieren is altijd gebleven en nu de tijd het toelaat zet ik me in om andermans huisdieren een lekkere wandeling te bezorgen.

vervoer


De bus is speciaal ingericht op hondenvervoer. Zo is er voor iedere hond een eigen kennel/ Bench beschikbaar. De ervaring leert dat de honden dit als erg prettig ervaren, vooral omdat ze een eigen plekje hebben om te zitten of liggen. Voor de honden die zich absoluut niet happy voelen in een Bench, is er de mogelijkheid om los te zitten. De bus is voorzien van een luchtcirculatiesysteem waardoor de honden ook in de zomer lekker koel en in de winter een aangename temperatuur ervaren. Tevens is mijn bus voorzien van een drinkbak, zodat na de wandeling indien nodig de dorst kan worden gelest.

https://www.eilandennieuws.nl/nieuws/algemeen/8092/renault-kangoo-van-auto-koese-voor-dogs-uitlaatservice-

Wandeltijden en locaties

Dogs uitlaatservice biedt van maandag t/m zondag groepswandelingen aan.  Ik halen de honden op. Lopen dan ongeveer 1 uur met uw hond met uitzondering van extreem weer (warmte of gladheid) Na de wandeling komen de honden moe en uitgespeeld thuis en gaan dan meestal lekker in hun mand of bench liggen slapen, tot dat u weer thuis komt. Ik hebben van al mijn klanten de huissleutel, zodat u niet thuis hoeft te zijn als ik uw hond kom ophalen en terugbrengen. ik proberen altijd de honden zo kort mogelijk in de bus te hebben bij het ophalen en brengen. De wandelgebieden zijn: Herkingen, Middelharnis en andere leuke plekken voor de honden

Loslopen en veiligheid

Het uitlaten van een roedel honden brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Uiteraard staat de veiligheid van onze honden, maar ook die van omstanders, bij mij voorop. Er gaan ongeveer 4 tot 7 honden per keer mee. Zo blijft er voldoende toezicht en aandacht voor iedere hond. ik laten uw hond pas loslopen vanaf het moment dat de hond goed meeloopt met de roedel en reageert op de commando’s van mij. Hierdoor kan het voor sommige honden soms verstandiger zijn om nog even aangelijnd te wandelen. Een hond voelt zich veilig in de roedel, daar hij weet waar hij aan toe is en zijn eigen rol heeft in het geheel. Hierdoor zal de hond niet gauw zijn eigen weg kiezen, hier heeft hij immers geen reden voor.